Island kåret til toppreisemål for magisk nordlysopplevelse

Northernlights-iceland3På grunn av Islands perfekte beliggenhet, rett på polarsirkelen, samt at verdens ledende reisehåndbok, Lonely Planet, har kunngjort at Island er det rimeligste feriemålet i Nord-Europa for 2010, er Island denne vinteren ideelledestinasjon dersom du ønsker å oppleve nordlyset.

Nordlyset er uten tvil en av verdens mest utrolige naturopplevelser. Det naturlige fenomenet Aurora Borealis forekommer som oftest i polområdene, i et område innenfor en radius på 2500 km fra den geomagnetiske nordpolen.

Antall solflekker på solens overflate er hovedårsaken til nordlysfenomenet. Slike solflekker følger en syklus som tar elleve år, og er i ferd med å nå sitt høydepunkt mellom 2011 og 2012. Styrken påv nordlyset er avhengig av antall solflekker i tillegg til om det er klar sikt. Det råder enighet blant forskerne om at alt ligger til rette for å kunne se nordlyset i 2010, noe som gjør et Island-besøk denne vinteren til en perfekt idé.

Islands hovedflyselskap, Icelandair, tilbyr flere uslåelige “Nordlyspakker”, med flytur, hotellopphold og, ikke minst, nordlysopplevelsen, inkludert. I tillegg til alt dette tilbyr også Icelandair en sikker og pålitelig reise for alle som ønsker å oppleve Islands magiske natur.

For å bestille reisen med Icelandair eller for å finne mer informasjon om tilbudene, vennligst ta en titt på www.icelandair.no

Be Sociable, Share!