Ökad efterfrågan på hotell i Istanbul då Turkiet har utsetts till ett av Europas bästa resmål för budgetsemester

HostelBookers - Vandrarhem TurkietBokningar till hotell och vandrarhem steg med 41% i 2009 och förväntas stiga ytterligare i år enligt det ledande reseföretaget HostelBookers.

Istanbul har utsetts till Europeisk kulturhuvudstad 2010. I en rapport som släpptes nyligen av Post Office Worldwide, om semesterkostnader, framgår det att Turkiet är ett av ”Europas billigaste resmål för budgetsemester”.

Priser på mat dryck och andra varor förväntas stiga tack vare rapporten eftersom lokala företag kommer att försöka tjäna på den ökade turistströmmen. Trots prisökningarna så har HostelBookers ett antal billiga vandrarhem i Istanbul under 2010. Turister kan därmed spara pengar på boende under sin vistelse i Eurpoas senaste kulturhuvudstad.

Många av HostelBookers bästa vandrarhem är belägna bara ett par minuter från alla de kända sevärdheterna i gamla stan i Sultanahmet-området.

Vandrarhemmet The Antique Hostel Istanbul är ett av de bäst rankade vandrarhemmen i Istanbul. De erbjuder delade rum för bara 8 euro per natt och är därför väldigt prisvärda. Vandrarhemmet ligger bara 5 minuters gångavstånd till den Blå Mosken och Hagia Sophia vilket gör det till en bra utgångspunkt för att uppleva Istanbuls alla kulturmiljöer och sevärdheter.

Turkiet har blivit ett populärt och trendigt turistmål bland HostelBookers kunder de senaste månaderna. Bokningarna har ökat med 39% under 2008-2009, jämfört med en ökning på 5% i Spanien och en ökning på 9% i hela världen.

Besök HosteBookers hemsida för en komplett lista over vandrarhem i Istanbul och en reseguide.

Be Sociable, Share!