Lonely Planet: Island ligger øverst på listen over reisedestinasjoner denne sommerferien

Den ledende verdensomspennende reiseguiden Lonely Planet lanserte nylig Island som den beste reisedestinasjonen for august. Lonely Planet oppmuntrer reisende til å besøke landet av ild og is siden «det har aldri være et bedre tidspunkt» å reise på. På grunn av den gode valutakursen for reisende, er prisene lavere enn noen gang, og fly til Island går som normalt etter at utbruddene fra Eyjafjallajokull-vulkanens har stilnet.

På slutten av fjoråret lå Island blant topp ti over de beste stedene å reise i Lonely Planets utvalg over verdens beste destinasjoner for det kommende året. Den nye anbefalingen kommer fra januarutgaven av Lonely Planets månedlige magasin, der det henvises til Island som en av de perfekte turene for 2010.

Lonely Planet anbefalte spesielt Islands hovedstad Reykjavik, og beskriver byen som det perfekte stedet, for dem som vil nyte «uendelige» sommerkvelder. Reiseguiden anerkjenner også Islands flotte sommervær, og forklarer hvordan landet blomstrer etter et halvt år i dvale.

Med det gode været kommer muligheten til å benytte seg av de indre veiene, som vanligvis er stengt om vinteren. Lonely Planet anbefaler at man tar en tur til de varme kildene og pastellfjellene Landmannalaugar, et geometrisk område i det sørlige høylandet eller at man tar en båttur for å se tusenvis av lundefugleunger fly rundt de praktfulle Vestmannøyene (Vestmannaeyjar) på sørkysten.

Lonely Planet er verdens største reiseguide og utgiver av digitale medier. De har gitt ut mer enn 500 titler på åtte forskjellige språk, de selger seks millioner guidebøker årlig og de har TV-programmer, et magasin, programvare til mobiltelefoner og hjemmesider.

For mer informasjon om ferier på Island og fly til Island besøk www.icelandair.no

(Photo: Oli Kristinn http://www.flickr.com/olafur)

Be Sociable, Share!