Robyn concert op het Iceland Airwaves festival is bevestigd

De Zweedse synthipop prinses, Robyn, heeft bevestigd dat ze zal optreden op het aanstaande Iceland Airwaves festival, dat plaatsvindt van 13 tot 17 oktober. Optredens vinden plaats op verschillende plaatsen in het centrum van Reykjavik; de hoofdstad van IJsland.

Robyn is een van de vele internationale artiesten die zullen optreden tijdens het vijfdaagse evenement. De editie van 2010 zal de grootste ooit zijn sinds het ontstaan van Iceland Airwaves, met 250 bands waarvan liefst 180 van IJslandse bodem.

Andere internationale artiesten die hun opwachting zullen maken zijn o.m. Rolo Tomassi, Hercules en Love Affair, The Joy Formidable, Mount Kimbie en The Antlers. Ook de IJslandse favorieten Agent Fresco, Amiina, Seabear, Reykjavik!, Minus en Sudden Weather Change zullen van de partij zijn.

Hoewel het festival is uitverkocht, zullen ook nog talloze shows doorgaan in de binnenstad van Reykjavik die niet op het officiële programma staan. Dus niet getreurd als je geen festivalpas kon bemachtigen.

Het Iceland Airwaves festival is een jaarlijks muziekfestival dat er prat op gaat om aanstormend internationaal en IJslands muziektalent te promoten gekoppeld aan de unieke IJslandse partyatmosfeer. Het eerste Iceland Airwaves festival werd in 1999 georganiseerd als een eenmalig evenement in een vliegtuigloods op de luchthaven van Reykjavik. Sindsdien is het festival een toevluchtsoord geworden voor nieuwe muziek met een aantrekkingskracht op honderden feestvierders, journalisten en mensen uit de muziekindustrie wereldwijd. David Fricke, de senior redacteur van Rolling Stone heeft Iceland Airwaves ooit omschreven als: “het hipste verlengde weekend van het jaarlijkse muziekfestivalkalender.”

Wil je meer weten over muziek in IJsland, bezoek dan de website Inspired by Iceland om video’s te bekijken van vorige evenementen en/of interviews met de muzikanten Eric Clapton en Yoko Ono over hoe zij door IJsland werden geïnspireerd.

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Robyn concert op het Iceland Airwaves festival is bevestigd

  1. Pingback: Twitter Updates for 2010-10-11 | Optimize Your Web

  2. Pingback: Twitter Weekly Updates for 2010-10-17 | Optimize Your Web