Solbriller 2011 – design briller med diskré status og heftige farger

Solbrillene for vår og sommerkolleksjonen i år er preget av kontraster og fravær av klare regler. Nye briller finnes nå i alle regnbuens farger, med graderte linser og dramatiske mønstre. I år er solbrillene preget av presis design og lavmælt luksus, mens brautende bling definitivt er ut. Individualisme og valgfrihet er viktige stikkord.

En tidløs solbrille som vil være riktig i flere sesonger fremover er definitivt in i år. De lekne av oss har allikevel ikke noen grunn til bekymring, for brillene i år gir virkelig lov å utfolde seg ved.  Alt fra gnistrende farger og spennende mønstre, til ultraklassiske former i sort og brunt skal friste i år. Til felles har årets brillekolleksjoner at logoene er minimale. I år skal personligheten skinne gjennom solbrillevalget.

Design solbriller med flatterende innfatninger.
Ray Ban solbriller er fortsatt en klassiker. Det samme gjelder Persol og Pilotbrillen. Den overdimensjonerte Jackie O. brillen og briller med eksentriske katteøyne og flatterende silhuetter er også fortsatt høyaktuelle. Men i år er formene generelt en anelse mindre dramatiske og mer finskårne.

Trenden gjenspeiler de dominerende signalene fra motemetropolens catwalker. Fra New York til Paris bugnet det av farger både på klær og tilbehør. En tydelig trend er å støyle nøytrale farger som beige, hvitt og sort med belter, sko og briller i knallfarger og mønstre.

-Prada og Ralph Lauren er store navn som virkelig har trykket signalfargene til sitt bryst, sier Jannicke Rognstad fra Synsam og legger til:

-Solbriller er et av moteelementene vi nordmenn virkelig utrykker vår personlighet med, og
denne sesongen byr på store muligheter til å utfolde seg. Jeg tror at til og med norske menn er klare
for litt farge.

Briller med logo er ut
Et designelement som glimrer med sitt fravær i år er de prangende logoene som har preget motebildet for solbriller i lengre tid. Å kjøpe klær og tilbehør bare fordi det er for dyrt, er helt ut.
Nå skal vi smile gjenkjennende til hverandre fordi vi faktisk har peiling. Kvalitet og design snakker for seg selv.

Sommeren har aldri sett bedre ut.

Be Sociable, Share!