Island fortsetter å lokke til seg turister på tross av vulkanutbrudd

Etter vulkanutbruddet i Eyjafjallajøkull i april 2010, falt antallet besøkende til Island betydelig. På grunn av dette, ble turistkampanjen Inspired by Iceland lansert, med det formålet  å øke det positive bildet av landet, og dermed oppmuntre folk til å besøke Island igjen.

Inspired by Iceland´s viktigste fokus var, og er fortsatt, å vise Island sine mange unike og tiltalende egenskaper gjennom enkeltpersoner som deler sine historier og minner fra landet. I tillegg har de organisert og holdt mange arrangementer over hele landet, blant annet på nettet, som viser Island sin kultur og vakre natur.

I juni 2010, ble Inspired by Iceland kampanjen satt i gang med en omfangsrik begivenhet, ”Iceland hour”. Hele Islands befolkning fikk muligheten, i en time, til å inspirere og oppmuntre folk over hele verden til å oppleve Island gjennom meldinger på nettet. Over en million meldinger og e-kort  ble sent, og Inspired by Iceland videoen ble lastet ned over en million ganger samme dagen. Twitter nådde over fem millioner personer ved samme anledning.

En annen betydelig prestasjon var ” Iceland Inspires” konserten, som ble holdt i sentrum av Reykjavik 1.juli 2010. Utekonserten, med blant annet Damien Rice, ble streamet live over nettet, som ga seere muligheten til å følge med hvor som helst i verden. Konserten viste seg til å bli en stor suksess med over nittitusen besøkende, fra femtito forskjellige land, som koblet seg på inspired by Iceland sin nettside.

På grunn av Inspired by Iceland sin suksess, har reiselivskampanjen fått en del anerkjennelse. De har blant annet vunnet ICCA prisen 2010, ble nominert til ”The Global Effie” prisen i Juni i år, i tillegg til å bli nominert til to priser på ”The European Excellence” prisen.

En stor økning i positiv omtale om Island, fra global media, er mye på grunn av Inspired by Iceland sin suksess. For eksempel, kort tid etter lanseringen av kampanjen, stemte USA TODAY Island som et topp reisemål for året 2011, og Lonely Planet listet Islands Westfjords som en av sine ”Topp 10 regioner å reise til i 2011” I tillegg ble Reykjavik valgt som det beste feriemålet for julen 2011 av CNN´s reiseside, CNNGO.

Inspired by Iceland kampanjen slutter ikke der, for med den nylige åpningen av Harpa, konsert- og konferanse hallen i Reykjavik, vil flere kulturelle begivenheter fortsette gjennom sommeren, 2011 ser dermed ut til å bli ett fremgangsrikt år for turisme på Island.

For mer informasjon om Inspired by Iceland kampanjen, se www.inspiredbyiceland.com eller følg med på Twitter og Facebook.

Be Sociable, Share!