Vulkanen på Island roer seg ned: Icelandair flyvninger fortsetter.

Geomorphologisten Bjørn Oddsson, fra Universitetet på Island, har slått fast at vulkanen har roet seg helt ned, og at intensiteten til vulkanen har blitt redusert fort.  Av den grunn, forutser Icelandair ikke ytterligere forstyrrelser på grunn av vulkanutbruddet, bortsett fra noen små forsinkelser med Amsterdam, Oslo og København flyvninger.

Island er en øy av vulkaner der moderne infrastruktur og nødtjenester har blitt utviklet til å håndtere vulkanutbrudd. Selv om det ofte er vulkanutbrudd på Island er det sjelden at noen blir skadet og det påvirker i liten grad flytrafikken.

Det har vært 125 vulkanutbrudd på Island siden år 874 e.Kr. Det er nettopp vulkanene som er ansvarlig for den unike geografien som gjør Island til en turistmagnet verden over. De fleste vulkanutbrudd har skapt få forstyrrelser, mens andre har skapt flere forstyrrelser andre steder enn på Island.

Fjorårets utbrudd fra Eyafjallajökull skapte kanselleringer og forsinkelser i flytrafikken rundt om i hele verden, men ironisk nok, på grunn av vindretningen var Island mindre påvirket enn andre deler av Nord-Europa.

Icelandair blir jevnlig rangert som et av Europas mest pålitelige flyselskap – dette skyldes i stor grad at kommunikasjonene- og infrastrukturen på Island er utviklet til å håndtere vulkanutbrudd.

Utbruddet fra Grimsvötn-vulkanen i mai 2011, resulterte i en stor askesky, enda større enn fjorårets, men innvirkningen på flytrafikken var mye mindre. Årsaken til dette er at partiklene i askeskyen var tyngre, som betyr at asken ikke ble spredt utover et like stort område, samt at vinden ikke blåste asken i samme retning som forrige gang.

For mer informasjon om fly til Island og oppdatert informasjon om flytrafikken, gå til www.icelandair.no.

Be Sociable, Share!