Optikerkjeden Synsam vokser med 12 butikker

Synsam overtar syv optikere og har nylig overtatt fem butikker som blant annet selger kontaktlinser, briller og solbriller på Østlandet. Kjøpene gir Synsam 73 millioner kroner i økt årlig omsetning og gir god vekst i markedsandelen i Norge.

De syv siste av transaksjonene gjennomføres før sommeren.

– Vi er svært tilfreds med kjøpene. Forretningene innfrir den kvaliteten vi skal ha, og medarbeiderne har høy kompetanse, sier administrerende direktør Johan Baklund i Synsam Norge.

Synsam er Norges og Nordens ledende optikerkjede med over 80 butikker i Norge, og 360 i Norden. Kjedens mål er å være best på brillemote og ledende i å hjelpe kundene å ta vare på synet sitt.

De syv butikkene som kjeden nå kjøper, representerer 50 millioner kroner i årlig omsetning, mens de forrige fem på Østlandet, omsetter for 23 millioner kroner årlig.

Offensiv satsing

– Vi har bransjens raskeste tilvekst av nye butikker og har produkter og tjenester av beste kvalitet. Disse oppkjøpene kommer i tillegg til forbedringer i selve driften. Vi er ganske enkelt blitt både mer effektive og yter bedre service til kundene. Vi styrker faghandelen gjennom effektiv kjededrift, sier Baklund.

I 2010 oppnådde Synsam Norge en EBITDA-margin på 13,5 prosent – før omstillingskostnader. 20 prosent i årets fem første måneder.. Optikerkjeden som er Nordens største, har en markedsandel på 15 prosent i Norge, og 25 prosent totalt i Norden.

Mer moderne og effektiv drift

Synsam Norge ble etablert i 2009. Siden da har det norske kjedekontoret fått over 20 medarbeidere innen drift, etablering, markedsføring og HR/kompetanseutvikling. Alle administrative funksjoner innen IT, innkjøp og økonomi er samordnet og overført ti kjedens hovedkontor i Sverige.

– Vi er kresne i hvem vi samarbeider med, og velger ledende leverandører fra hele verden som har ressurser og vilje til å være med på å utvikle vår rådgivning, produktene og løsningene videre til beste for våre kunder, sier Baklund.

Fakta om Synsam

 • Norge og Nordens ledende optikerkjede med nesten 80 butikker i Norge, og 360 butikker totalt i Norden.
 • Tilbyr briller, solbriller, kontaktlinser og synstester.
 • Vektlegger fagkompetanse og bredt utvalg av kvalitetsprodukter.
  • Omsetning over 500 millioner kroner årlig.
  • Har 25 prosent markedsandel i det nordiske optikermarkedet.
  • Mål om 125 butikker og en markedsandel på 25-30 prosent innen fem år.
  • 400 ansatte i Norge.
  • Adm. dir. er Johan Baklund (43)

For bilder og/eller ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Jannicke Rognstad, jannicke.rognstad@synsam.com

Be Sociable, Share!