Lesere av Lonely Planets reiseguide kårer Island til beste reisemål 2012

Lonely Planet, verdens største reiseguide og utgiver av digital media, kunngjorde nylig at Island toppet deres liste over ”beste reisemål” for 2012, og Reykjavik nådde toppen i kategorien av beste byer.

Begge kåringene er del av Lonely Planets årlige ”Best of”-utvalg, der reisende fra rundt omkring i verden bes om å velge den beste byen og det beste landet for kåringen Travel Readers’ Choice Awards. Deltagerne bes om å velge reisemål som de føler er de beste stedene å reise til i det kommende året og fortelle hvorfor.

Etter hundrevis av nominasjoner for byer og land og over 3000 stemmer til finalistene har Lonely Planet kunngjort resultatene for 2012, hvor Island dominerer.

”Island handler om utrolig natur og i 2012 vil naturen slå ut i all kraft med økt vulkansk aktivitet og økt nordlysaktivitet”, fortalte leserne. ”Reykjavik er hip, kul og liten men tilbyr alt som store byer tilbyr. Gode hoteller, bra mat, natteliv, musikk og natur er bare få skritt unna, og prisene er endelig blitt rimelige.

Island havnet foran Italia, India, Filippenene, Tyrkia, Colombia, Storbritannia, Slovenia, USA og Mexico. Reykjavik ble kåret høyest av byene for neste år, etterfulgt av Lisboa, Istanbul, Barcelona, London, Berlin, Bangkok, Rio de Janeiro, New York og Puebla.

I tillegg kronet Lonely Planet Island som en av dets ”perfekte reiser for 2010” og i 2011 var Island årets toppbudsjettsreisemål, og Vestfjordene på nordvestlige Island ble kåret blant de 10 beste regionene å besøke.

For å se hele listen over beste reisemål, klikk her. For informasjon om reiser til Island, gå til www.icelandair.no.

Be Sociable, Share!